tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kaunissaari

Viikon työt vaativat koti-illan perjantaina. Lauantain lähtöön valmistauduttuin kuitenkin perjantaina kiinnittämällä vene maasähköön, laittamalla jääkaappi päälle ja täyttämällä vesivarannot.

Lauantaina suunnattiin heti aamusta Sipoon Kaunissaareen. Tuulta oli kohtuullisesti ja isopurje + fokka -yhdistelmällä päästiin mukavasti matkaan. Maksimiksi saatiin hilkun verran kuusi solmua ja menomatkan merimaileiksi kymmenen.

Söderskärin majakka viehätti ulapalla.

Miehistö vahvistui "Maralla" Kaunissaaren reissun ajaksi.

Vaikka sää oli vaihteleva, satamassa oli hyvä meininki. Tilaa oli yllättävän paljon, vaikka jatkuvasti satamaan saapui uusia venekuntia.

Meri-Miina piti huolen ettei sorsaperhe lähestynyt turhan lähelle Meri-Miinan reviiriä.

Pieni, suuri koira.
Sunnuntain paluumatkan sää olikin sitten sitä, mitä on tullut nähtyä tänä kesänä jo tarpeeksi: vesisadetta.

Paluumatkalle toivottiin vauhdikasta purjehdusta. Tuulta ei kuitenkaan ollut nimeksikään ja sadekin saapui iloksemme jo heti alkumatkasta. Koneella kotiin suorinta reittiä. AK tosin päätti keventää hieman kypsynyttä tunnelmaa viskaamalla lepuuttajan mereen  - nyt harjoitellaan MOB tilannetta! Jupinan saattelemana lepuuttaja saatiin kolmannella kasilla noukittua merestä. Hyvä mies yli laidan -tilannetta on harjoitella, vaikka vesisateessa.

Loppujen lopuksi, säästä huolimatta, parasta oli päättää lähteä merelle. Jatkossa tuleekin muistaa, että vaikka sääennusteet olisivat mitä olisivat, katso taivaalle ja tee päätös ennusteiden ja omien silmien yhteispelillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti