Vene

S/Y Lipljan

FE-74 on Ron Hollandin suunnittelema vene, johon ensimmäisten mallivuosien jälkeen suunniteltiin uusi kansi. Uutuudelle annettiin nimi FE-741. Samalla vene sai FE-83:sta takilan mitoituksen, erona taitaa olla vain etustaagin pituus ja kulma so. genoa ei ole aivan saman muotoinen.

Alkuperäinen myyntiesite lupailee vauhdikasta menoa


FE-74 ja FE-741 yhteisiä piirteitä:
 • Pituuteensa nähden erittäin tilavia pieniä perhematkapursia
 • Sisäkoneelle paikka portaan alla (esim. 1GM10 + SD20 S-vetolaite). Myös perämoottoreilla on paljon näitä feneitä liikenteessä
 • "seisomakorkeus" eli mahtuu salongin korkeimmassa kohdassa seisomaan, jos henkilö on max 170 cm pitkä
 • Erillinen käymälä liukuovella
 • Salonki ja keulapiikki ovat yhtä tilaa
 • Tuplapunkkakajuutta perässä
 • Huomattavasti litteämpi pohjan muoto kuin esim FE83:ssa. Vesilinjan alta niitä ei uskoisi saman veistämön veneiksi (mitä nyt kölin ääriviivat muistuttavat toisiaan)
 • Pystysuora peräpeili. Peräsin saranoitu perän ulopuolelle.
 • Runkopituus 7,40m, syv 1,45m, lev. 2,65m, paino n. 2200kg
FE741:n esittelyvideo Youtubessa

6 kommenttia:

 1. Jee! Kuvat vois olla koko palstan leveydeltä, niin niitä olisi helpompi katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ensimmäisestä kommentista koko blogissa! Kuvien kanssa on hieman ongelmia.. Voi olla ettemme osaa laittaa niitä oikein, mutta miniläppärin kanssa niiden turaaminen on hurjan hankalaa. Tai ainakin Merenneidolla palaa käpy ja mikä minnarilla näyttää hyvältä tekstien muokkausmoodissa, ei isolla näytöllä toimi. Jatkossa panostamme kuviin enemmän.

   Poista
 2. Mitä mieltä olette olleet FE-741 veneestä? itse olen miettinyt veneen ostamista ja tuo on ollut yhtenä parhaista vaihtoehdoista. Oliko tämä jälkeen päin ajatellen paras vene siihen hintaan? Olen myös miettinyt vaihtoehdoiksi Avance 245 ja FE-83. Kaikissa tuntuu olevan omat hyvät puolensa minkä takia olisi mukava kuulla ihmisten mielipiteitä ketkä ovat purjehtineet kyseisillä veneillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mielelläni kuulen myös blogin pitäjien mietteitä ekan kesän jälkeen veneestään :)

   Poista
  2. Nyt yhden kauden jälkeen voi sanoa että olemme olleet tyytyväisiä hankintaan. Meillä ei ole niin paljoa kokemusta muista jotta vertailua voisi tehdä kunnolla. Se miksi itse tuohon päädyttiin on erillinen takakajuutta, ovella varustettu wc sekä iso sitlooda. Tämän kokoisella veneellä kaksi ihmistä tekee reissuja todella vaivattomasti sisätilojen puolesta ja viikonloppukin menee kahden pariskunnan voimin vielä suhteellisen helposti. Vieraita on myös mukava käyttää iltapurjehduksilla, kaikki mahtuvat istumaan väljästi ulkona.

   Vene ei ehkä ole niin klassisen hienon näköinen kuin vaikkapa Avance 245 ja tämä asia oli ehkä se suurin totuttelua vaativia asia. Tähän kyllä tottuu ja aina kun asia palaa mieleen niin voi sitten miettiä niitä oman veneen sisä- ja ulkotiloja, ne ovat huomattavasti reilummat kuin muissa saman kokoluokan veneissä. Venettä on helppo purjehtia, purjehdusominaisuudet ovat riittäneet aivan mainiosti retkiveneilyyn. Meillä on kiikarissa retki- & matkakäyttöön sopiva ensimmäinen vene, sen asian tämä on ajanut todella hyvin.

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta. Samoja asioita olen myös miettinyt. 741:ssä on kuitenkin melko moderni runkomuoto etenkin veden alta, mitä pidän myös hyvänä asiana. Blogianne on ollut ilo seurata. Odottelen jo innolla jos saatte talven aikana vielä videonkin aikaiseksi gopro materiaalistanne. Tässä alkaa jo haaveilemaan ensi kesästä :)

  VastaaPoista