Miehistö

AK alias Merikapteeni

Merikapteeni on asunut meren tuntumassa koko ikänsä, mutta ei ole harrastanut veneilyä koskaan. Edes kellään kaverilla ei ole ollut venettä. Veneily on rajoittunut mökille, jossa soutuveneen perässä on 4 hv perämoottori. Melonta Helsingin vesillä on ollut harrastuksena jo yli kymmenen vuotta, mutta aktiivisuus on vaihdellut runsaasti vuosien aikana. Sen verran on tullut kuitenkin melottua, että Helsingin saaristoon ei enää eksy. Meren, tai vähintään ison järven rannalla asuminen on merikapteenille elinehto. Aaltojen ääntä ja lokkeja pitää olla!

Oman veneen osto on kummitellut mielessä lukioajoista lähtien, mutta käytännön mahdollisuuksia alkoi olla vasta vuonan 2008. Sen jälkeenkin miettimistä ja suunnittelua jatkettiin aina vuoteen 2012 asti, jolloin hankkeesta päätettiin tehdä kerralla todellisuutta. Oma vene on tuonut paljon tekemistä ja huolehtimista, mutta asiaa on helpottanut hyvä valmistauminen ja suunnitelmallisuus.Iida alias Merenneito

Merenneito on asunut suurimman osan elämästään sisämaassa, eikä haaveissa ole koskaan ollut mikään mereen liittyvä. Tietenkin unelmat pitkistä rantalomista ja ulkomaanmatkat ovat tuoneet merta elämään. Sisämaassa asuvalle meri on yhtä kuin järvi, ennen kuin eron todella tajuaa. Joka vuosi on ollut pakko päästä pilkille, mato-ongelle tai virvelöimään. Suurempaa riemua ei voi olla kuin soutelu järvellä, jonka jälkeen koho veteen ja odottelua. Saaliita on tullut, ja osa niistä on ollut jopa tunnistettavia (ahven, särki, hauki).


Helsinkiin muuton ja Merikapteenin jälkeen elämään on tullut uusia asioita. Meri on ollut niistä suurimpia ja syksystä lähtien suurin. Nyt siis totaalisesta maakravusta yritetään leipoa purjehtijaa. Tavoitteena on hallita paattia sekä purjehtiessa että myös huollon ja ylläpidon osalta. Tavoitteeseen siis liittyy niin navigointi kuin reittisuunnitelmat, purjeiden säätö, moottorin huollot kuin veneessä kokkailukin. Jonain päivänä Merikapteeni saa istua sitloorassa ja nauttia maisemista Merenneidon huolehtiessa kaiken lähdöstä rantautumiseen.Tavoitteet ovat korkealla, mutta ilman haasteita ei ole elämää.

Laivakoira Miina alias Meri-Miina


Miina kääpiösnautseri vuosimallia 2013. Miina on opiskellut ahkerasti laivamiehistön perustaitoja, eli sisäsiisteyttä, tottelevaisuutta ja kuuliaisuutta. Toki välillä aina riehutaan ja leikitään sekä tongitaan pihalla istutuksia. Ensimmäisen kesän purjehdukset menivät hienosti totutellessa keinuvaan pintaan tassujen alla. Meri-Miinan erikoiskykynä on kurottaa kirsu kohti taivasta tuulen suuntaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti