torstai 24. tammikuuta 2013

Meri-VHF -kurssi

Merenneito aloitti kaksiosaisen meri-VHF -kurssin, joka tähtää SCN-tutkintoon. Eli lupaan käyttää VHF-radiota merellä. Jos siis omasta veneestää löytyy radio ja sitä mielii käyttävänsä, on Viestinstäviraston lupa hankittava. Luvan saa päästessään tentin läpi. Ilmeisesti monet opiskelevat itsenäisesti viraston sivuilta saatavasta materiaalista asiat. Merikapteeni pyrkii myös suorittamaan pelkän tentin. Tosin radioamatöörinä radiot tuskin kammoksuttavat yhtä paljon kuin Merenneitoa. Härkää sarvista siis taas ja pupettiin istumaan. Yksi ilta on jo takana ja edessä toinen. Merikapteenin hermoja olen koetellut muutaman illan. Aakkoset eivät tunnu jäävän päähän. Edistymistä on kuitenkin havaittavissa...

Niin dieselmoottorikurssilla kuin meri-VHF:ssä on pari naamaa käynyt tutuksi. Muutamia sanojakin tullut siinä vaihdettua ja vinkkinä sain liittymisen Helsingin Navigaatioseuraan. Kerrottuani tästä Merikapteenille, päätettiin liittyä.

VHF-kurssin toisena iltana käytiin läpi hätäsanomat sekä DCS:ssä että puhuttuna. Harjoituksina kirjoiteltiin hätäsanomia niin kuin ne radioon puhuttaisiin. Kurssi oli paikallaan. Harjoitusta lisää ja sitten tenttiin. Aika luottavaisin mielin.

Merenneito

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti