lauantai 4. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 viimeinen viikkoJoulun aika vietettiin mökkeilemällä Stormälössä Paraisilla. Sää ei tosin ollut kovin jouluinen, vettä tuli ja lämpötila pyöri reilusti plussan puolella. Joulu ei oikein tuntunut joululta, vaan lähinnä syyslomalta.

Aivan vuokramökin vieressä oleva Airisto Strand Marinan vierasvenesatama vaikutti hyvältä ja pieniä suunnitelmia tehtiin josko seuraava reissu Airistolle tehtäisiin auton sijasta veneellä. Palveluja näytti olevan. Nyt kaikki paikat oli tietysti kiinni, mutta mielessä pystyi kuvittelemaan sataman auringonpaisteessa. Tämä paikka voi olla täyteen ammuttu purjeveneitä joka ikinen kesäviikonloppu.

Täältä saisi menovettä, jos vaan olisi vene vesillä.
Ei uskoisi että kuva on otettu jouluna.

Uusi miehistön jäsen

S/y Lipljanin miehistö kasvoi yhdellä. Kääpiösnautseri-Miina on asunut meillä viikon. Miina huimaa älykkyydellään eikä pakkauksesta puutu rohkeutta. Kunhan kesä  ja vesillelasku koittaa, Miina pääsee oppimaan purjehtimista.

Miina ottaa rennosti sohvalla ja odottelee tulevaa veneilykautta.
Nyt otetaankin kaikki vinkit avosylin vastaan kuinka kannattaa opettaa koira veneeseen ja missä koiralla olisi paras paikka purjehtiessa!

Miina 9 viikkoa

3 kommenttia:

 1. Minulla oli mäyräkoira, joka halusi aina purjehduksen aikana olla sisällä. Purjehduksen ajan se nukkui peräkajuutassa yleensä peiton alle kaivautuneena, missä se pysyi melko hyvin paikallaan veneen kallistellessakin. Kun moottori hurahti käyntiin niin se ilmoitti yhdellä haukahduksella, että se pitää nostaa istumalaatikkoon. Istumalaatikosta käsin se sitten seuraili rantautumis touhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko mäyräkoira pennusta asti purjehtija? Onneksi Miina on rohkea, joten luulen että veneeseen tutustuminen menee hyvin ja neiti uskaltaa liikkua siellä. Eniten kammoksun tilannetta, jossa koira jähmettyy kannelle eikä suostu siitä liikkumaan mihinkään. Onneksi koiran koko sallii kainaloon kaappaamisen.

   Voi kunpa Miina oppisi samanlaisen käyttäytymisen kuin teidän mäyräkoira. Kuulostaa malliyksilöltä. Tosin kauhutarinoita ei tässä vaiheessa haluaisikaan kuulla.

   Poista
 2. Mäyräkoira oli noin viiden vanha kun tuli hommattua jälleen vene kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ensiksi se oli ulkona koko ajan, mutta kerran kovemmassa kelissä se ilmeisesti pelästyi purjeista tullutta ääntä, jonka jälkeen se halusi sinne peräkajuuttaan, Peräkajuutta toimi ikään kuin sen turvapaikkana. Siellä se osasi onneksi ottaa rauhallisesti ja nukkuikin suurimman osan ajasta matkoista. Saaressa onkiminen oli sen lempi puuhaa. Se tiesi, että ahvenet maistuvat herkullisille paistettuina voissa.

  VastaaPoista