keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Jännät paikat

Tänään on edessä paatin lasku. Onneksi saatiin vapaa nosturimies ja aikataulut sopimaan. Huomenna on edessä siirtopurjehdus. Onneksi Merikapteenin kaveri, joka on purjehtinut koko ikänsä, on lupautunut lähteä mukaan. Liian hurjaksi menisi, jos kahdestaan jouduttaisiin paatti siirtää useamman tunnin purjehduksella miltei avomerellä. Lisäksi reittiin kuuluu Kustaanmiekan vilkasliikenteinen salmi.

Vielä ei olla ehditty kirjoittaa enempää kevättohinoista, koska aika on kulunut paatin kimpussa. Maanantaina vietiin patjat ja paatti alkaa pikkuhiljaa näyttämäänkin paatilta eikä ryönävarastolta. Sisätilat vaatii toki siivousta. Eilen vielä pestiin ja vahattiin kyljet.

Pientä turhautumista on myös havaittavissa kevättohinoissa. Etsinnässä onkin aine, joka räjäyttää lian paikasta kuin paikasta eikä vahingoita pintoja. Käämit palaa kun rassaa samoja paikkoja uudestaan ja uudestaan ilman tuloksia. 

4 kommenttia:

 1. karhennettu kansi lähtee ilman kemikaaleja painepesurilla. Varovasti voi kokeilla myös lakkaamattomalle puulle. Sileät pinnat vaatii rankempaa työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta! Kannen kimppuun ei vielä ole edes ehditty, mutta kun sen aika on niin kaivetaan painepesuri esiin. Huolta on aiheuttanut nimiteippaukset, vanttiruuvit ja paatin kylet.

   Poista
 2. Tuossa pinttymien poistosta:

  http://charlottaff27.blogspot.fi/2013/04/vauvalle-karsina-ja-puunausta.html

  Leppoisaa tuulta luvattu ja luultavasti myötäistä? Optimikeli aloittelijoille, jos vaan arvauskeskuksen ennuste pitää paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Marko!

   Kävinkin lukemassa blogistasi jo aiemmin "myllytyksestä". Ajateltiin lähteä ensin helpoimmasta päästä liikkeelle ja toivoa sormet ristissä että joku aineista tepsisi. Kannen kanssa kokeillaan ensin tuota painepesuria ja sitten myllytystä, jos ei painepesuri tepsi. Kylkiä odottaa myllytys ensi keväänä.

   Leppoista myötäistä pitäisi olla eilisten ennusteiden perusteella. Toivotaan ennustuksen pitävän paikkansa.

   Poista