keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Väijyvuorossa

Venekerhon ensimmäinen vartiovuoro osui merikapteenin kohdalle viime yönä. Vuoroja osuu venepaikan omistajille pari kertaa vuoden aikana ja kestoltaan ne ovat ilta+yö. Jokainen pääsee valitsemaan kauden alussa ne itse, ja jos ei valitse niin ne ystävällisesti valitaan kerhon johtoryhmän puolesta jokaiselle.

Venekerho on Hanasaaren voimalaitosalueella, joka itsessään on jo melkoisen hyvin vartioitu ja aidattu alue. Vartiovuorosta voi jatkaa suoraan töihin naapurirakennukseen, joten sinänsä järjestely on aika mukava. Laiturilla oli alkuillasta jonkin verran tohinaa ja omallakin paatilla oli kahvitarjoilut tuttuvapariskunnalle. Merenneito päätti jäädä paattiin yöksi nukkumaan, olihan ainankin vartiointi kunnossa. Toisessakin veneessä oli jotain väkeä yötä. Yhteensä veneitä oli satamassa tuolloin 34 (tuli laskettua moneen otteeseen yön aikana), paikkoja taitaa olla yhteensä n. 60.

Merihaan tornitaloja
Hommaan kuuluu siis päivystäminen vartiokopilla, tavoitteena on pitää asiattomat kulkijat poissa.  Kopista pystyy valvomaan laiturialuetta, mutta tämän lisäksi vartijan tulee kävellä laiturilla epäsäännöllisen säännöllisesti. Tarinat kertovat, että satama-altaaseen tulee silloin tällöin epäilyttäviä veneitä pyörimään, onpa joskus ilmeisesti ollut ihan ukkoja nousseena laiturille hääräämään. Nyt oli kuitenkin hiljaista. Sörnäisten rantatiellä lahden toisella puolella huuti silloin tällöin joku yön kulkija ja joku porukka onki ahvenia koko yön..

Sörnäisten Rantatien valoja

Vartijan koppi on kohtuullisen hyvin varusteltu, löytyy sähköt ja sähkölämmitys, tv ja radio, mikroaaltouuni sekä kahvinkeitin. Hyllyt ovat pullollaan uusia ja vanhoja vene-alan lehtiä, joita lukiessa saa ajan kulumaan laiturikävelyjen välillä. Seuraava väijyvuoro on omalla kohdalla vasta syyskuussa, muut hoitavat vuorojaan sitten kesän aikana.

Lipljan odottelee jo kovempiin tuuliin pääsemistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti